24
dec
09

Wild van de Heeren

Lambikstoempers sluiten feestjaar af in stijl.

Het mooiste seizoen is het wildseizoen.  Dat is ook het befaamde bierrestaurant De Heeren Van Liedekercke niet ontgaan.  De menu’s van de maanden oktober én november werden dan ook gewijd aan het smaakvol wild.  Voor De Lambikstoempers  het uitgelezen moment om een jaar in het teken van het tienjarig bestaan in stijl af te sluiten.  Met graagte schoof ik de voorlaatste dag van november samen met de feestvarkens de beentjes onder de dis.  Een verfijnd Bourgoundische ervaring.

 Met Sodalitas, één van de huisbieren, en begeleid door een lepelhapje en een soepje -een verwelkoming van het huis- start onze smakenreis in de bar.  Eens aan tafel worden we feestelijk verwend met een ‘lauwe lavendelcake met foi gras uit de Périgord’.  De stipjes siroop met Westmalle dubbel, oude balsamico en truffel maken het smakenpalet compleet.  Diezelfde Westmalle wordt verwerkt in het begeleidend drankje dat verrijkt wordt met whisky en cassis.  Een start om U tegen te zeggen.

Een rijke ruccolasalade met wildpastei, een verrassende ‘biergria’, een tempura van banaan, een citroenbiervinaigrette, … het zit vervat in één gerecht.  Rochefort 6° en Troublette, twee totaal van elkaar verschillende bieren, vullen het gerecht beiden aan, maar geven het ook telkens een andere dimensie.  Sterk.  De Vol-au-Vent van Fazant is lekker, maar eerder een rustpunt in het menu: geen verrassende smaakexplosie.  Montagnarde van Abbaye des Rocs is een uitstekende begeleider, net als de Cantillon Crianza Helena die ik zachtjes nip bij het gerecht, maar mij vooral nadien laat genieten.

Een jeroboam St. Feuillien tripel -ons geschonken ter ere van de verjaardag van ZBF opperhoofd Wim Dekelver- maakt de brug naar het hoofdgerecht.  Reewild in een sausje van koffie en stout met een gratin van pompoen en aardappel met broodkruim en kaneel … Een perfecte plat de résistance, onweerstaanbaar.  Als ascendenten zijn Buffalo Stout en Ultra Coockie -waarbij de kaneel zich ditmaal opvallend subtiel profileert- opnieuw excellent gekozen.

Meestal verkies liever een extra voorgerecht in de plaats van een buikspannend nagerecht.  De salade van geconfijte wortel en studentenhaver met stipjes kweepeercompote en kaastruffels van Camembert, Roquefort en Heerenbier -ook een huisbier dat tevens het gerecht ondersteund- blijkt echter fris en uitmuntend, smaaksensationeel!  De bavarois van chocolade en Doyenné-peer met ijs van Irish Coffee ontdooit volledig mijn nagerechtenscepticisme.

Smakelijk kerstfeest overigens!

De Heeren Van Liedekercke
Kasteelstraat 33
9470 Denderleeuw
Tel. 053/ 680 888
heerenvanliedekerckeNOSPAM@belgacom.net

Openingsuren:
maandag 11:30 – 14:30 uur (juli en augustus : 11:30 tot 23:00 uur)
donderdag 11:30 – 23:00 uur
vrijdag en zaterdag 11:30 – 01:00 uur
zondag 12:30 – 23:00 uur


1 Antwoord to “Wild van de Heeren”


  1. 1 Johan Leon
    24/12/2009 om 10:16

    Een reportage waar ik zowaar honger van krijg! Prettige feestdagen Steven! Geniet ervan met een goei glas ambachtelijk kwaliteitsbier!


Plaats een reactie


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 475.454 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere abonnees

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

december 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031