01
okt
09

Nieuwe stek voor Karakterbierweekend

Festival van H.O.P. neemt nieuwe start in Bissegem.

Bierliefhebbers konden afgelopen weekend enkele heerlijke bierfestivals afschuimen.  Zo was het onder meer uitkijken naar het vernieuwde festival van Heerlijk Objectief Proeven.  H.O.P. verliet Vichte en vond met OC De Neerbeek een prachtige locatie in Bissegem, deelgemeente van Kortrijk.  De zaal lag bovendien op een boogscheut van het station.  Handig!

OC De Neerbeek

De nieuwe locatie inspireerde H.O.P. ook tot vernieuwing.  Het tweedaags festival werd herleid tot één proefdag, maar kreeg voorafgaand een gezellige opwarmer.  Fakkels begeleidden de bezoekers langs originele haiku’s rond bier op vrijdag.

Bruno Delrue

Brouwkot
 Bruno Delrue van ’t Gaverhopke (boven)
Björn Desmadryl en Kim Olievier van ’t Brouwkot (onder)

Het festival op zaterdag werd georganiseerd naar de aloude formule.  Verscheidene brouwerijstanden prezen hun bieren aan. Daarbij veel lokale brouwerijen, maar bijvoorbeeld ook brouwerij Kerkom uit het verre Limburg kon worden gestrikt.  Nieuwe bieren kwamen van ’t Brouwkot (of is het vanaf nu brouwerij Het Gulden Spoor ?) met een evenwichtig moutig en licht bitterig Tinneke Van Heule en van bierfirma ’t Alternatief dat liefst drie jeugdige bieren presenteerde.  Bittere Waarheid was nog te jong om het voorlopig ook effectief waar te maken, maar Ambetanterik kon bekoren met haar rokerige toets.  Tatsevoet werd vrij geconcipiëerd naar een type Speciale Belge.  ’t Gaverhopke liet reeds haar kruidige Kerstbier proeven.

HOP Flower Power
H.O.P. Flower Power met Guido Devos (De Ranke)

Eind deze maand presenteert H.O.P. ook een nieuw bier: H.O.P. Flower Power ter ere van het 15-jarig bestaan van de bierclub.  Uniek is de toevoeging van versgeplukte hop. De basis van het bier is Saison de Dottignies, een bier dat brouwerij De Ranke binnenkort officiëel zal lanceren.  Exclusief voor H.O.P. werden daar in een eenmalig brouwsel bijkomend 75 kg verse hopbellen van hopboer Luc Lagache aan toegevoegd.  Brouwer Guido Devos tapte een fles van het premature bier uit de lagertank en schonk ons een voorproefje in Bissegem.  Zeer jong maar veelbelovend!

Slaapmutske
De organisatoren kunnen goedgemutst slapen:
De tweede carrière van het Karakterbierweekend is een succes!

Op zondag verwende Onder ’t Schuim ons in Geel wederom met een schitterend bierfestival.

Meer info over het Karakterbierweekend op Bierblog van William Roelens.


Plaats een reactie


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 475.467 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere abonnees

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031